Naast IvOE, binnenkort ook AvOE

Geplaatst door op jun 12, 2014 in خبر | 1 reactie

Naast IvOE, binnenkort ook AvOE
Een nieuwe academie met een internationale visie: De Academie voor Opvoeding & Educatie

Met de wil en hulp van Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa wordt binnenkort de Academie voor Opvoeding & Educatie (kortgezegd: AvOE) opgericht. De Academie waar alle opleidingen en cursussen volledig in het Arabisch worden gedoceerd, en die nationale en internationale betrekkingen heeft met verschillende universiteiten.

Studiemogelijkheden

Middels deze academie worden geweldige en ongekende kansen gecreëerd voor degenen die het pad van kennis in het Arabisch wensen te bewandelen en in aanmerking willen komen voor (inter)nationale studiemogelijkheden bij verschillende universiteiten.

In deze academie worden in eerste instantie in-shaa’-Allaah de volgende opleidingen aangeboden:

* Gevorderde Islamologie (Shu3bat dirasaat al-islamiyyah i3daad a-ddu3aat)

* Islamitische Lerarenopleiding (i3daadu-l-mo3allimien)

* Arabisch voor Arabisch-sprekenden (Al-loghatu-l-3arabiyyatu li-ahlihaa)

* Basiskennis Islaam in de Arabische taal (Al-3ilmu-l-waadjib)


Betrekkingen met universiteiten

De academie is verschillende samenwerkingsverbanden aangegaan en heeft dientengevolge betrekkingen met de volgende universiteiten:

De werelduniversiteit van al-Medienah, in Maleisië

De diploma’s van de opleidingen Arabisch aan de Academie, worden door deze werelduniversiteit erkend, waarmee voor de studenten van de Academie studiemogelijkheden worden gecreëerd om aan deze universiteit verder te gaan studeren. Tevens beschikt de Academie over de mogelijkheid om bij deze universiteit Islamitische scripties en onderzoeken te laten verrichten en beoordelen. Bovendien kan de Academie ook gezamenlijk met de universiteit Islamitisch onderzoek verrichten ten behoeve van de da3wah en moslims hier in Nederland.

Tenslotte is de Academie bevoorrecht met het feit dat de universiteit haar leraren ook bij de Academie kan laten doceren, en de Academie haar docenten cursussen kan laten volgen bij de universiteit.

Al met al vele gunsten die bijdragen aan de kwaliteit van de opleidingen en de docenten van de academie!

De universiteit van Koeweit

De Academie heeft ook betrekkingen met de Universiteit van Koeweit, faculteit Shari3ah. Ook hiervoor geldt dat de diploma’s van de opleidingen Arabisch aan de Academie, door deze universiteit erkend worden, en studenten in staat worden gesteld om aan deze universiteit verder te gaan studeren. Tevens beschikt de Academie over de mogelijkheid om bij deze universiteit Islamitische scripties en onderzoeken te laten verrichten en beoordelen, en gezamenlijk Islamitisch onderzoek te verrichten ten behoeve van de da3wah en moslims hier in Nederland.

Verder is ook hier de Academie begunstigd met het feit dat de leraren en professoren van de Universiteit van Koeweit op afstand dan wel op locatie de studenten van de Academie kunnen doceren. Tenslotte kan de Academie haar docenten ook cursussen laten volgen bij de universiteit.

De Europese Universiteit van Rotterdam

Ook op Hollandse bodem profiteert de Academie van haar betrekkingen met universiteiten. Voor de Europese Universiteit van Rotterdam geldt dat studenten die bij de academie afstuderen in Gevorderd Islamologie, slechts een masterscriptie hoeven te schrijven, waarna zij een door de universiteit erkende masterdiploma kunnen ontvangen.

Ministerie van Islamitische zaken Egypte

Tenslotte heeft de Academie betrekkingen met het ministerie van Islamitische zaken van Egypte. De Academie heeft de mogelijkheid om zowel haar studenten als docenten door het ministerie te laten onderwijzen.

Het docententeam

De Academie is door Allaah subhaanahu wa-ta3aalaa begunstigd met vooraanstaande docenten uit binnen- en buitenland. De docenten uit het binnenland zijn onder andere shaykh Ahmad Salam en ustaadh Suhayb Salam.

De Academie beschikt verder over de volgende docenten:

Uit Koeweit:

* Dr. Abdurrahmaan Mutayri

* Dr. Khaalid al-Hawli

* Dr. Faysal a-Rrashidi

* Dr. Sa3d al-Dousari

* Dr. Khalid Shudjaa3

* Dr. Hamed Hmoed a-Nnadjdi

Uit Saoedie Arabië:

* Dr. Abdurrahmaan al-Muzaini

* Shaykh Hamed al-Hurayqi

Uit Egypte:

* Shaykh dr. en hooggeleerde Ahmad 3otaiba

* Shaykh dr. en hooggeleerde Sa3ied Abdul3adhiem

* Shaykh Nadjdi ibn Saalih

* Shaykh Taariq a-Ssakhaawie

* Shaykh Abdassalaam

En anderen in-shaa’-Allaah!